Om mig

Jag har arbetat i över 30 år som frilansfotograf, journalist och författare med hundar som fackområde. Parallellt med min yrkesutövning har jag alltid själv haft hund och varit aktiv inom utställningsverksamhet, lure coursing, lydnadsprov och viltspår. I många år födde jag upp whippet men hos mig har också funnits afghanhund, shetland sheepdog, irländsk terrier och flatcoated retriever. Nu ägnar jag min fritid åt Mick, en trevlig och arbetsglad labradorhane av jaktavlad typ. Tillsammans tränar vi flera hundsportgrenar och lägger stor energi på räddningsök.

Genom åren har jag skrivit och fotograferat för en mängd uppdragsgivare. Tidningar som Brukshunden, Hundsport, Hundsport Special, Härliga hund och Dog World är några exempel. Jag har arbetat mycket för Svenska Kennelklubben och på senare år har jag bland annat varit engagerad i olika utbildningsprojekt, utöver artikel- och bokskrivande. Böckerna presenteras på egen sida på webbplatsen. Bland de förlag jag skrivit för märks ICA bokförlag (numera Forma Publishing Group) och Norstedts.

Mitt hundintresse är mycket brett. Tillsammans med ett stort mått nyfikenhet och vetgirighet har det drivit mig genom åren. Jag vill hela tiden lära mig mer. Det gör att mitt arbete aldrig blir ointressant eller ensidigt. Det spelar inte någon roll vilket område inom kynologin det gäller, i stort sett allt är spännande. Detsamma gäller mitt fotograferande. Jag är utbildad på den 2-åriga fotograflinje som en gång fanns på Polhemsgymnasiet i Stockholm. Flera år med studier på konstskolor har inspirerat. Jag hämtar också idéer och inspiration på Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö där jag under ett antal somrar har studerat gummitryck, en gammal fotografisk metod som i sitt omsorgsfulla och långsamma förfarande är ett fint komplement till den snabba digitala tekniken.

Åsa Lindholm

- Mick 2 år